Ülkemiz toprakları tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve birçok milletin kalıntılarına sahiptir. Bu nedenle ülkemizin her tarafında tarihi kalıntılara sahiptir. 1354’ten 1923’e kadar süren ve üç kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğu’nun adalarıyla ilginç bir ilişkisi vardı.

İmparatorluk, 13. yüzyılın sonunda Orta Asya’dan Anadolu’ya (günümüz Türkiye’si) göç eden Türkçe konuşan bir kabile tarafından kuruldu. Zamanla Osmanlı idaresi altında Araplar, Ermeniler, Rumlar ve Yahudilerin yan yana yaşadığı çok etnikli ve çok dinli bir devlet haline geldi. Başkenti ve iktidar merkezi İstanbul olan İstanbul, bu dönemde Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan önemli bir ticaret merkezi haline geldi.

Binlerce yıldır İstanbul’un çevresindeki bölgede insanlar yaşıyor ve şimdi diğer ülkelerden gelen turistler tarafından Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.

Eskiden Konstantinopolis ve Bizans olarak bilinen İstanbul, Türkiye’nin en büyük şehridir. Avrupa ve Asya arasında Boğaziçi boğazı üzerinde yer alan, diğer ülkelerden gelen turistler tarafından Türkiye’de en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

İstanbul’un tarihi, M.Ö. 660 civarında Megaralı Yunan kolonistleri tarafından kurulmasına kadar uzanır. Uzun tarihi boyunca Roma ve Bizans imparatorluklarının yanı sıra Sultanahmet Camii veya Ayasofya (Ayasofya) gibi bugün hala var olan birkaç cami inşa eden Osmanlılar da dahil olmak üzere çeşitli medeniyetler tarafından iskân edilmiştir.

Adalar Çıkarma Gemisi Zamanları

Adalara yalnızca deniz yolu ile gidilir ve arabalı feribot saatleri günde sadece bir defa vardır. Yolcu gemileri ise günün her saati bulunmaktadır. Çıkarma gemileri adalara yük ve eşya taşınması amacıyla adalar ilçe belediyesinin vermiş olduğu bir hizmettir.

Herhangi bir yük ya da eşya taşınması gerektiğinde adalar ilçe belediyesinden sıra alınarak özel izin alınması gereklidir. Sonrasında ödenmesi gereken taşımacılık harcı bulunmaktadır. Bu işlemle yapıldıktan sonra adalar çıkarma gemisi ile yükü ya da eşyayı adalara götürebilirsiniz. Adalar çıkarma gemisi saatleri günde bir defa bulunmaktadır. Sabah dokuzda bulunan çıkarma gemisine yetişemediğinizde yük ya da eşya taşıma işleminiz birkaç gün gecikebilir. Adalar çıkarma gemileri İstanbul Maltepe iskelesinden kalkmaktadır.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir