Ülkemizin en güzel ve tarihi şehirlerinden olan İstanbul birçok güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Tarihte birçok ülkenin ve milletin yaşamış olduğu İstanbul Osmanlının egemenliği altına girmeden önce birçok millet tarafından izler bırakılmıştır. Osmanlı tarafından birçok güzellik katılmış olan İstanbul yurtdışından gelen turistler tarafından çok merak edilen ve her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Ülkemizin her köşesinden bağımsız birçok güzelliği bulunan İstanbul, tarihte birçok millet tarafından ziyaret edilmiş olan adalara da sahiptir. Adalar Türkiye için çok özel bir yere sahiptir ve gelen turistler tarafından ziyaret edilmeden dönülmeyen bir yer halini almıştır.

Adalara ulaşım yalnızca deniz yolu ile olduğundan dolayı birçok kişi tarafından ulaşım ücretleri sorgulanmaktadır. Adalara ulaşım İstanbul büyükşehir belediyesi şehir hatlar ve özle şirketlerin ulaşım firmaları ile sağlanmaktadır. Şehir hatları adalar hattı bostancı, Kabataş, Kadıköy ve Beşiktaş üzerinden yapılmaktadır.

Feribot saatleri gün içerisinde birçok kez bulunmaktadır ve aynı zamanda İstanbul içerisinden diğer ulaşım araçlarından aktarma yapılabilmektedir. Şehir hatları fiyatları diğer özel firmalara göre daha ucuzdur. Şehir hatları adalar seferleri ücretleri İstanbul kart üzerinden alınmaktadır. Tam kart ücreti 21,90, öğrenci kartı ücreti 10,95, indirimli kart ücreti ise 15,33 TL’dir. Diğer özel firma olan Turyol’da ise tam bilet 23 TL, öğrenci bileti 18 TL’dir.

Adalara giden feribotların tamamı yolcu feribotu olup yük taşınması yasaktır. Herhangi bir yük taşınması durumunda adalar ilçe belediyesinden izin alınması gerekmektedir. Adalar ilçe belediyesinden izin alındıktan sonra taşımacılık harcının yatırılması gerekmektedir.

Adalara iki sistem ile taşımacılık yapılabilir. Bunlar özel firmalar ve adalar belediyesi çıkarma gemisidir. Özel firmalar ile çalışma isterseniz öncelikle bir özel firma ile anlaşmanız gerekmektedir. Bundan sonra firma adalar ilçe belediyesinden sıra alarak feribot harcını yatırırlar. Harç yatırma işlemini siz de yapabilirsiniz. Sonrasında adalar ilçe belediyesi tarafından verilen gün ve saatte taşıma işlemi gerçekleştirilir. Bu yöntem ile adalara birçok yük ve eşya taşımacılığı gerçekleştirilir.

Diğer bir seçenek olan adalar çıkarma gemisi ise adalarda bulunana birçok ticari dükkânın haftalık, günlük ihtiyaçlarının taşınmasında çok önemli bir taşımacılık yöntemidir. Bunun dışında birçok kamu araçları, ev eşyası ve ağır yükün taşınabileceği gemilerde prosedürün uygulanması gerekmektedir.

Aynı zamanda adalar ilçesinde ikamet etmekte olan kişilerden yeşil karta sahip olanlar, ticari ihtiyaçlar haricinde sadece kendi ihtiyaçları için çıkarma gemisinin imkânlarından ücretsiz şekilde faydalanabilirler. Çıkarma gemisi İstanbul Maltepe İskelesi’nden hareket eder.

Çıkarma Gemisi Ücret Tarifesi

Çıkarma gemisi tarifesi taşınacak olan malzemenin türüne ve kilosuna göre farklılık göstermektedir. Taşınacak malzeme inşaat malzemesi ise en düşük tarife 650 TL en yüksek tarife 1350 TL’dir. Ev nakliyesi için ise en düşük tarife 400 TL en yüksek tarife 600 TL’dir.

No comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir